Contoh Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 9 dan Kunci Jawaban Sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024

- 3 April 2024, 12:32 WIB
Ilustrasi. Contoh Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 9 dan Kunci Jawaban Sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2023 2024.
Ilustrasi. Contoh Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 9 dan Kunci Jawaban Sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2023 2024. /pexels.com

MEDIA BLORA - Berikut contoh soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 9 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 yang dapat dijadikan bahan belajar.

Dengan adanya contoh soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 9 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 para siswa akan lebih mudah.

Berbagai contoh soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 9 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 ini dapat gunakan untuk belajar mandiri baik di rumah maupun di sekolah.

Baca Juga: Latihan Soal Ujian Sekolah Matematika Kelas 9 dan Kunci Jawaban Sesuai Kurikulum 2013 Tahun 2023 2024

Lalu, bagaimana contoh soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 9 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 itu?

Dikutip MEDIA BLORA dari berbagai sumber. Berikut contoh soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 9 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 yang dapat dijadikan bahan belajar.

Semoga adanya contoh soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 9 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 yang dapat dijadikan bahan belajar ini dapat membuat lebih mudah mengerti.

Berikut contoh soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 9 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 yang dapat dijadikan bahan belajar.

1. They ... wear sandals, a T-shirt, or a casual wear at anyplace and at any time during the school hours.

A. must
B. in order to
C. must not
D. so that

Jawaban: C

2. Here are the expressions of prohibition, except ...

A. Don’t use dictionary.
B. Don’t be pessimist.
C. Do it yourself
D. Don’t cry

Jawaban: C

3. To respond the expression of prohibition, we can say ...

A. thanks
B. so that
C. alright
D. in order to

Jawaban: C

4. Ani : “Where is Andi, Don? ... I will borrow some money from him.
Doni :”Sorry, I don’t know where he is.”

A.I had to go to canteen
B. I have to meet him
C. What do you suggest?
D. What your plan?

Jawab : b

5. We ... Have a driving license when we drive/ride a vehicle.

A. must
B. had to
C. have to
D. mustn’t

Jawaban: A

For number 6-10

Fill in the blanks with the correct expressions!

a. Congratulation
b. Heard
c. Thank you
d. Are you serious?
e. first rank

Yani : I haven’t told you what happened yet, have I?
Indri : I haven’t (6) …. anything.
Yani : My father give me a new laptop because I got (7) ... last semester.
Indri : (8) ...
Yani : Yes, I am very excited.
Indri : (9) ... on your first rank and for you’re a new laptop, Yani.
Yani : (10) ...
Indri : Sorry, I had to go, Yani. See you in the next semester.
Yani : See you

6. B

7. E

8. B

9. A

10. C

11. You hear that your classmate, Andi, got an accident and his arm was injured when he rode his bicycle yesterday.

What would you say to express your hope about Andi’s condition?

A. I hope he gets well soon
B. He should not ride bicycle carelessly
C. Good Job!
D. I have to visit him in the hospital

Jawaban: A

12. Elki : “Happy birthday to you, Mail. May God bless you”.
Ismail : ...
Elki : “You’re welcome.”

A. I’m sorry
B. Well done!
C. I hope so
D. Thanks

Jawaban: D

13. Alya : “ Do you know where is Gibril?”
Nisa : ”I heard he went to Semarang. His uncle held a wedding party.
Alya : ” ... He has promised to company me watching movie tomorrow.”

A. Thank you
B. Congratulation
C. I agree with you
D. I hope he will go home soon

Jawaban: D

This text is for questions number 14-16

Indra :”Hi, Fajar, My father asks me to pick my brother, Ismail, in his school,
but at the same time I have a promise to accompany Heri to buy a new
jacket. What do you suggest? I am confused.”
Fajar :”I would recommend that you pick your brother first then you can go to
accompany Heri. I think that is the good solution for you.”
Indra :”That’s good suggestion, thanks.”

14. Who asks Indra to pick Ismail in his school

A. Heri
B. Fajar
C. Fajar’s father
D. Indra’s father

Jawaban: D

15. Fajar says”I would recommend that you pick your brother first then you can go to accompany Heri. I think that is the good solution for you.” It means that he ...

A. ask a suggestion
B. give a suggestion
C. accept a suggestion
D. reject a suggestion

Jawaban: B

Baca Juga: Contoh Soal Ujian Sekolah PJOK Kelas 9 dan Kunci Jawaban Sesuai Kurikulum 2013 Tahun 2023 2024

16. Does Indra accept Fajar’s suggestion?

A. Yes, he is
B. No, He is not
C. Yes, he does
D. No, he doesn’t

Jawaban: C

17. Haris :”What do you think about tangled movie?”
Sinta :”I think it is a good movie. Although it is animation, but it contain many moral values.”
Haris :” ... I think this movie isn’t fit for us, isn’t for children.

A. Do you agree?
B. Sure
C. I completely agree
D. I don’t think so

Jawaban: D

18. If we want to show our agreement, we can say ...

A. I don’t think so
B. I’m with you
C. good job!
D. Thank you

Jawaban: B

19. Rina : “ ... If we play badminton this afternoon?”
Rini :”Yes, I agree. We can ask Nuri and Wahyu to play badminton.”
Rina :”That’s a good idea, so we can play it in double.

A. I hope everything is okay
B. You are right
C. What do you think?
D. May I congratulate you on?

Jawaban: C

20. If we want to ask someone not to tell something, we say ...

A. Tell it to others
B. Don’t tell to anyone else
C. Please tell to anothers
D. You should tell it to others

Jawaban: B

21. Endro : “Do you agree if we go to night festival tonight, Gus?”
Agus :” ... I want to play some games there.”
Endro :”I’ll pick you at seven pm.”
Agus : O.K.

A. That’s a good idea
B. Do you agree?
C. No, I disagree
D. Sorry, I have another opinion

Jawaban: A

22. Beni : “Remember that Dayu got diarrhea because she did not wash the fruit before she ate it.”
Luna : “So, you should always wash your fruit before you eat it ... you will not get diarrhea.”

A. so that
B. but
C. because
D. before

Jawaban: A

23. Edi : “...”.
Alex :”Yes, I have to go now. I have a promise with my father To go to the hospital”.
Edi :” take care.”

A. I have to go now
B. What do we have to go now?
C. You mustn’t go now.
D. Do you have to go now?

Jawaban: D

24. Fajar :”I want to make a kite, but I don’t have paper. What do you suggest?
Eko :” ... use plastic. I’ve ever seen a plastic kite.
Fajar :”O.K. I will use it. Thanks.”

A. Why don’t you
B. I agree with you
C. What do you think I should do
D. Do you have any suggestion

Jawaban: A

25. Today is our National Examination test. So, we ... be late.

A. have to
B. had to
C. has to
D. mustn’t

Jawaban: D

26. Throw the rubbish in the ..., please.

A. class
B. yard
C. floor
D. bin

Jawaban: D

27. If you want to say a farewell for the last time before I continue my study in Australia, please ... to the Adi Sucipto airport this evening.

A. come
B. came
C. coming
D. comes

Jawaban: A

28. Situation :
Fadhli is going to participate in the story telling competition.
Hikmah shows her hope that Fadhli will get a prize.
The conversation:
Fadhli : “Hikmah, wish me luck. I will take part in the story telling competition.”
Hikmah : “ ... I hope you will win the competition.”

A. Thank you very much
B. I hope so
C. I’m sorry
D. Sure, Good luck

Jawaban: D

29. Situation :

Fitra has just finished drawing a picture of Tinta, his best friend.
He will present it to her on her birthday. Dara praises the picture and she’s
sure that Tinta will like it.
Dara : “Fitra, that’s a beautiful picture. I’m sure Tinta will like it.”
Fitra : “...”

A. Wish me luck
B. Happy birthday
C. Good luck
D. Thanks. I hope so too

Jawaban: D

30. The following are the expression of hope, except ...

A. I hope your father will be okay soon
B. I have to go to airport
C. Let’s hope we will pass the National Examination
D. I hope you will success

Jawaban: B

Baca Juga: Update Soal Ujian Sekolah Matematika Kelas 9 dan Kunci Jawaban Sesuai Kurikulum 2013 Tahun 2024

Demikian penjelasan tentang Contoh Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 9 dan Kunci Jawaban Sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024.***

*Disclaimer

1. Artikel ini dibuat untuk siswa dalam proses belajar dalam menemukan soal dan kunci jawaban.

2. Artikel ini tidak mutlak menjamin kebenaran dari jawaban.

3. Jawaban bersifat terbuka, dimungkinkan bagi siswa mengeksplorasi jawaban lain yang lebih baik.

Editor: Ahmat Arif Muzazin

Sumber: Berbagai Sumber


Tags

Artikel Pilihan

Terkait

Terkini

Terpopuler

Kabar Daerah

x