Update Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 12 dan Kunci Jawaban Sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024

- 3 April 2024, 17:55 WIB
Ilustrasi. Update Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 12 dan Kunci Jawaban Sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024.
Ilustrasi. Update Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 12 dan Kunci Jawaban Sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024. /Pexels.com / Zen Chung/

MEDIA BLORA - Berikut update soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 yang dapat dijadikan bahan belajar.

Dengan adanya update soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 para siswa akan lebih mudah.

Berbagai update soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 ini dapat gunakan untuk belajar mandiri baik di rumah maupun di sekolah.

Baca Juga: Contoh Soal Ujian Sekolah PKN Kelas 12 dan Kunci Jawaban Sesuai Kurikulum 2013 Tahun 2023 2024

Lalu, bagaimana update soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 itu?

Dikutip MEDIA BLORA dari berbagai sumber. Berikut update soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 yang dapat dijadikan bahan belajar.

Semoga adanya update soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 yang dapat dijadikan bahan belajar ini dapat membuat lebih mudah mengerti.

Berikut update soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawaban sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024 yang dapat dijadikan bahan belajar.

Text for questions 1-4

The Lion and The Mouse
Once when a lion was asleep, a little mouse began running up and down upon him; this soon awoke the lion, who placed his huge paw upon him, and open his big jaws to swallow him. “Pardon, o King,” cried the little mouse,” Forgive me this time, I shall never forget it; perhaps I may be able to do you a good turn some of these days.”
The lion was so tickled at the idea of the mouse being able to help him. Then, he lifted his paw and let him go.
Sometime after, the lion was caught in a trap. Some hunters, who wanted to carry him alive to the king, tied him to a tree while they went in search of a wagon to carry him in. Just then, the little mouse happened to pass by and see the sad plight in which the lion was. The little mouse went up to him and soon gnawed away the ropes that bounded the king of beasts. Soon after the little mouse had finished gnawing away the ropes, he asked the lion to run away.

1. What is the purpose of the text ...

a. To entertain the readers
b. To persuade the readers that something should or should not be the case.
c. To inform the readers about the events of the day which are considered newsworthy
d. To explain something
e. To present at least two points of view about an issue.

Jawaban: a

2. What did the little mouse do to prove his words ...

a. He would never forget the lion
b. He tried hard to help the lion free
c. He run up and down upon the lion
d. He asked for apology to the king of beast.
e. He tied the lion to the tree so that the hunters could carry him

Jawaban: b

3. Paragraph three mainly tells us that ...

a. The little mouse asked forgiveness.
b. The hunters carried the lion a live to the king.
c. The lion was tied to a tree by the hunters.
d. The little mouse could prove that he could help the lion.
e. From the first, the lion believed in what the little mouse said.

Jawaban: d

4. What is the moral value of the text ...

a. Don’t look at someone because of his clothes
b. It is best for prepare for the days of necessity.
c. Common people may prove great ones.
d. United we stand, divided we fall
e. Honestly begins at home

Jawaban: a

5. Precipitation and Its Variations

Rain is one type of precipitation or natural phenomena where water falls from the clouds in various forms. Precipitation is a part of water cycle that begins from droplets of water. It occurs when the droplets of water which have the size bigger that 0.5 mm fall from the clouds. Precipitation happens when the water falls from the clouds in the form of water or droplets like rain, and it can also be in other forms such as hail and snow. Precipitation comes from vaporized water that is brought by the wind and formed clouds. When it hits mountainous area or when the density becomes very high, the vaporized water drops into a rainfall. When the size of the droplets is about 0.2mm - 0.45mm, it is called drizzle. The differences of precipitation are caused by various factors such as temperature and climate.

The topic of the text is ...

a. When the precipitation happens
b. What is precipitation and its varied forms
c. When the droplets of water vapor in the air
d. When water droplets smaller than 0.5mm fall from the clouds
e. When water droplets with the size around 0.2-0.45mm fall from the clouds

Jawaban: b

6. Precipitation and Its Variations

Rain is one type of precipitation or natural phenomena where water falls from the clouds in various forms. Precipitation is a part of water cycle that begins from droplets of water. It occurs when the droplets of water which have the size bigger that 0.5 mm fall from the clouds. Precipitation happens when the water falls from the clouds in the form of water or droplets like rain, and it can also be in other forms such as hail and snow. Precipitation comes from vaporized water that is brought by the wind and formed clouds. When it hits mountainous area or when the density becomes very high, the vaporized water drops into a rainfall. When the size of the droplets is about 0.2mm - 0.45mm, it is called drizzle. The differences of precipitation are caused by various factors such as temperature and climate.

The explanation of the topic begins from the ... sentence.

a. When the precipitation happens
b. What is precipitation and its varied form
c. When the droplets of water vapor in the air
d. When water droplets smaller than 0.5mm fall from the clouds
e. When water droplets with the size around 0.2-0.45mm fall from the clouds

Jawaban: b

7. Sunset

Sunset is everyday’s moment when the sun disappears below the western horizon. Sunset happens because of Earth’s rotation. Sunset is also known as sundown. However, sunset is different with dusk. Dusk is the time when sky becomes dark. Twilight is the period between sundown and dusk. Sunset usually creates intense orange and red colors around the sky. Sunset time varies along the year. For example, in winter and spring, sunsets come later every day and the days become longer. It depends on the position of Earth.

The opposite word of word later in the text is ...

a. already
b. Sooner
c. during
d. future
e. after

Jawaban: b

8. Nisa : Have you found a job ...

Anis : Not yet. Finding a job is hard at present time.
Nisa : I don’t think so. You should check some job vacancy. Let me help you.
Anis : You don’t need to. I have already looked for a long time.
Nisa : Hey, look at this job vacancy. Medika Chemist needs two pharmacists. They are very
welcome to any applicants who do not have experience for learning while working. I
think it is suit on you.
Anis : Really?
Nisa : Yes. The company is also not far from your house.
Anis : When is the deadline?
Nisa : Tomorrow.
Anis : I’m doubt. I guess they have already received a lot of applicants.
Nisa : Don’t too much think about it. Just send your application letter. Wish you luck.

They are talking about ....

a. Job vacancy
b. Newspaper
c. Applicants
d. Website
e. School

Jawaban: a

Text for questions 9-12.

Last holiday I went to Paris. I visited museums and sat in public gardens. A friendly waiter taught me a few words of French. Then, he lent me a book. I read a few lines, but I did not understand a word. Every day, I thought about postcards. My holidays passed quickly, but I did not send any cards to my friends. On the last day I made a big decision, I got up early and bought thirty-seven cards. I spent the whole day in my room, but I did not write a single card!

9. "Then, he lent me a book."

Whom does “he” refer to?

a. French tourist
b. Annoying waiter
c. A friendly tourist
d. A nice waiter
e. An old man

Jawaban: d

10. Whom did the writer meet in Paris ...

a. A man that take him to French.
b. A man that gave him thirty-seven cards
c. A man that lent him a book.
d. A man that worked in museum
e. A man that give him a job.

Jawaban: c

11. I read a few lines ...” what does the underlined phrase mean?

a. Words in a postcard
b. Texts on the book.
c. Museum guiding
d. Garden’s rules.
e. Menu.

Jawaban: b

12. What is the tenses used in the text above ...

a. Simple present tense
b. Past continuous tense
c. Simple past tense
d. Simple future tense
e. Future perfect tense

Jawaban: c

Baca Juga: Contoh Soal Ujian Sekolah Seni Budaya Kelas 12 dan Kunci Jawaban Sesuai Kurikulum 2013 Tahun 2023 2024

13. Tina : What’s the problem Rita ...

Rita : I forgot where I put the assignment?
Tina : That’s too bad. ... help you find it?
Rita : Yes, please. Thank you.
The correct words to fill in the blank is ...

a. I’d love to ...
b. I wonder if I ...
c. Would you like me to ...
d. What can I do to ...
e. I would like to ...

Jawaban: c

14. Gian : I am disappointed with my English score.
Bayu : Why? Is it bad?
Gian : Yes, it is. I think I need an extra class.
Bayu : I think there will be an extra class with Mr. Barnes. Would you like to join?
Gian : Certainly. I will talk to him soon.
The underlined word has a same meaning with ...

a. I’d love to.
b. Thank you.
c. I don’t think so.
d. Unfortunately.
e. That’s impossible.

Jawaban: a

The following text is for question 15 to 16.

In Australia there are three levels of governments, the federal government, state governments and local governments. All of these levels of government are necessary. This is so for number of reasons. First, the federal government is necessary for the big things. They keep the economy in order and look after like defensE. Similarly, the state governments look after the middle sized things. For example they look after law and order, preventing things like vandalism in school. Finally, local government look after the small thins. They look after things like collecting rubbish, otherwise everyone would have diseasE. Thus for the reason above, we can conclude that the three levels of the government are necessary.

15. What kind of text is this ...

a. Analytical Exposition
b. Report
c. Hortatory Exposition
d. Explanation Text
e. Descriptive text

Jawaban: a

16. Who is responsible for defense ...

a. Federal government
b. State Government
c. Federal and State Government
d. Federal and Local Government
e. Local Government

Jawaban: a

17. The litter management is the responsibility of ...

a. All governments
b. Australia
c. Federal government
d. State government
e. Local government

Jawaban: e

18. Your mother has finally opened her business, you consider this as ...

a. Kind act
b. Good news
c. Great show
d. Usual deeds
e. Nothing special

Jawaban: b

The text is for no 19 to 21.

main ingredients:
1. 250 gr cod or any white meat fish
2. 125 gr tapioca or corn flour
3. 2 table spoon soya sauce
4. Salt and pepper
5. 1 table spoon oil
6. For type kapal selam, you need 3 hard boiled eggs slice half
Soup ingredients:
7. 5 Chilies. . . * 2 tbsp Ebi
8. 100 gr palm sugar. * 250 ml sugar
9. 2 tbsp sugar. . *1tbsp tamarind
10. Salt and pepper
11. 2 tbsp soya sauce

Method
Boil all soup ingredients into sauce pan
Serving

1. Blend all ingredients into food processor until they are smooth like a dough, you could put splash of water if you need it.
2. Put enough fish cake into your hand and put half boiled egg in the middle and cover it with the dough and put into boiled water until floating.
3. Drain all the water, deep fry it and add some of the soup.

19. The text tells us about ...?

a. How to make pempek palembang
b. How to eat pempek palembang
c. The soup ungredients to make pempek palembang
d. How to prepare to make pempek palembang
e. The equipment needed to make pempek palembang

Jawaban: a

20. “Blend all ingredients into food processor until they are smooth like a dough, you could put splash of water if you need it.” The word “They” in the sentences above, refer to ...

a. Pempek Plembang
b. Ingredients
c. Soya sauce
d. Corn flour
e. Equipment

Jawaban: b

21. The following are the main ingredients, you need to make pempek palembang, except ...

a. Sugar
b. Salt.
c. Pepper
d. Corn flour
e. Soya sauce

Jawaban: a

22. I ... studied for two hours.

a. Have
b. Been
c. Has
d. Had
e. Has been

Jawaban: a

23. Announcement

This Thursday is August 17th, the Independence day .
Don't miss the Independence Day festival!
The festival begins at 08.00 in every district In Jakarta.
Gather in front of our school at 07.30 to see the parade with the principal.
Don't miss it! And Join many contests at school.
Free registration, full of prizes!

What does the text tell us about?

a. Independence day festival
b. Gathering in school
c. Parade with the principal
d. School contest
e. School Competition

Jawaban: b

24. One situation that can be considered as good news is ...

a. someone is missing in a fores
b. your friend finally graduated
c. motorists broke traffic rules
d. a cyclist got an accident
e. your relative got sick

Jawaban: b

25. In responding to good news, you will likely say ...

a. That’s terrible
b. I’m very pleased with it
c. It must have been awful
d. I’m so sorry to hear that
e. I think it can't be helped

Jawaban: b

Baca Juga: Contoh Soal Ujian Sekolah Bahasa Jawa Kelas 12 dan Kunci Jawaban Sesuai Kurikulum 2013 Tahun 2023 2024

Demikian penjelasan tentang Update Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 12 dan Kunci Jawaban Sesuai US Kurikulum 2013 Tahun 2024.***

*Disclaimer

1. Artikel ini dibuat untuk siswa dalam proses belajar dalam menemukan soal dan kunci jawaban.

2. Artikel ini tidak mutlak menjamin kebenaran dari jawaban.

3. Jawaban bersifat terbuka, dimungkinkan bagi siswa mengeksplorasi jawaban lain yang lebih baik.

Editor: Ahmat Arif Muzazin

Sumber: Berbagai Sumber


Tags

Artikel Pilihan

Terkait

Terkini

Terpopuler

Kabar Daerah

x